Les conferències estan relacionades per ordre de dates, de la més recent a la més antiga. Aquestes conferències formen part del programa Pessics de Ciència que el Centre Cultural Sant Josep, realitza tots els dimecres a partir de les 19.00 hores. Aquestes conferències estan pensades per a gaudir-les "in situ", en directe. De tota manera pensem que els continguts que s'exposen són prou interessants per posar-les a l'abast de tothom

La Màgia de l’Aigua



27 de març de 2019

Centre Cultural Sant Josep
Conferència


L’aigua és una substància extraordinària.  No podem entendre la nostra existència, ni la nostra civilització, sense el seu paper primordial.  És el compost més abundant a l’Univers, i el senyal més preuat en l’exploració de planetes.

Tot i la seva importància, és una substància estranya, de la que es coneixen més de setanta propietats peculiars:  és gairebé l’únic sòlid que flota en el seu líquid, però és el que permet l’abundància de vida submarina;  n’hem de beure constantment, però pot ser la substància més corrosiva;  és un líquid que travessa gairebé tot, però pot ser un metall;  l’aigua dolça és vital, l’aigua salada ens fulmina;  és gairebé incolora, però a la natura ens mostra tots els colors...
 Voleu saber per què?

A càrrec del Doctor Francesc Xavier Gimenez Font,  docent, investigador i divulgador científic. Doctor per la Universitat de Barcelona, 1991.  Professor Titular de la UB des del 1993.  Estades de Recerca a Perugia (Itàlia), París (França) i Berkeley (USA. És  autor d’uns 100 articles de recerca, 120 articles de divulgació científica, el llibre de divulgació “L’Aire que Respirem” (Edicions UB, Barcelona, 2013).
Autor de 200 conferències sobre recerca, en trobades internacionals o altres Universitats, en Innovació Docent, i de Divulgació Científica, sobre diversos temes relacionats amb la Química, La Física i el Medi Ambient. Entrevistat en diversos mitjans de comunicació (Premsa, Ràdio i TV), sobre temes d’actualitat en Química.  Autor del Blog “Química, Aire y Ambiente”, a la secció Scilogs de “Investigación y Ciencia”. 

http://www.investigacionyciencia.es/blogs/fisica-y-quimica/39/posts