Les conferències estan relacionades per ordre de dates, de la més recent a la més antiga. Aquestes conferències formen part del programa Pessics de Ciència que el Centre Cultural Sant Josep, realitza tots els dimecres a partir de les 19.00 hores. Aquestes conferències estan pensades per a gaudir-les "in situ", en directe. De tota manera pensem que els continguts que s'exposen són prou interessants per posar-les a l'abast de tothom

Com el cervell pren les decisions?



Dimecres, 13 de març, de 2019

Centre Cultural Sant Josep
Conferència
Freqüentment les nostres decisions semblen inconsistents o fins i tot irracionals, semblen no estar fonamentades en el que podria ser una avaluació assenyada i reflexiva de les circumstàncies i de les opcions que teníem a la nostra disposició. Es tracta d'una espècie ceguesa a la qual ens hem d'enfrontar cada dia.
La finalitat d'aquesta xerrada és analitzar els mecanismes neurals subjacents a la presa de decisions des d’una perspectiva divulgativa que ens ajudaran a entendre com i perquè prenem les decisions que prenem. Es pretén presentar al cervell com un element clau per a la presa de decisions, a on les seves capacitats motores, perceptuals i cognitives han evolucionat per fonamentar les decisions que determinen les nostres accions en el dia a dia.

A càrrec del Dr. Diego Redolar Ripoll. Llicenciat en Psicologia, Màster en Neurociència i en Estadística i Doctor en Neurociències per la UAB. Actualment, és professor titular dels Estudis de Psicologia de la UOC i professor col·laborador de la UAB i codirector del Cognitive Neurolab i del grup de recerca Cognitive Neuroscience and Information Technology a l’IN3.

Activitat dins de la Setmana del Cervell 2019