Les conferències estan relacionades per ordre de dates, de la més recent a la més antiga. Aquestes conferències formen part del programa Pessics de Ciència que el Centre Cultural Sant Josep, realitza tots els dimecres a partir de les 19.00 hores. Aquestes conferències estan pensades per a gaudir-les "in situ", en directe. De tota manera pensem que els continguts que s'exposen són prou interessants per posar-les a l'abast de tothom

Neurologia de la maldad




Dimecres, 14 de març, de 2018,  a les 19 h.
Centre Cultural Sant Josep
Conferència
Neurologia de la maldat

Seguint les darreres investigacions i descobertes de la ciència, es pot donar resposta a preguntes com: la maldat és congènita? Les persones neixen dolentes o s’hi tornen amb el temps? La idea del bon salvatge contrasta amb la constatació de que es pot portar la maldat als gens, de la mateixa manera que es pot matisar el destí biològic amb l’educació o la intervenció social. Hi ha també aspectes rellevants a tenir en compte, com les diferències de gènere en les conductes i les psicopaties.

A càrrec d’Adolf Tobeña, psiquiatra i neurocientífic. Catedràtic de psiquiatria a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), té una extensa trajectòria en investigació en neurobiologia de las emocions en el Institut de Neurociències i al Departament de Psiquiatria de la Facultat de Medicina del campus de Bellaterra.

Activitat inclosa en la Setmana Mundial del Cervell