Les conferències estan relacionades per ordre de dates, de la més recent a la més antiga. Aquestes conferències formen part del programa Pessics de Ciència que el Centre Cultural Sant Josep, realitza tots els dimecres a partir de les 19.00 hores. Aquestes conferències estan pensades per a gaudir-les "in situ", en directe. De tota manera pensem que els continguts que s'exposen són prou interessants per posar-les a l'abast de tothom

'Blockchain' el nou repte per a la gestió públicaDimecres, 4 d’abril de 2018
Centre Cultural Sant Josep
Conferència

'Blockchain' el nou repte per a la gestió pública

 'Blockchain' és una tecnologia que ha arribat per canviar internet tal com el coneixem. Ha passat de donar suport al Bitcoin (la primera moneda vitual) a ser ja un element imprescindible per innovar en els serveis públics. Des de proporcionar eines a la ciutadania per gestionar la seva identitat digital, a la generació de llibres de registre immutables, actualment és una tecnologia incipient en el sector públic, però ja s'està aplicant en molts àmbits, inclosos els processos electorals.

A càrrec de Carlos Guadián (@carlosguadian) forma part de l'equip de ideograma, agència de comunicació especialitzada en els àmbits polític i corporatiu. És diplomat en GAP (Gestió i Administració Pública) i llicenciat en Ciències Polítiques per la UPF. Publica des de 2003 K-Government, un bloc sobre societat de la informació, administració pública, tecnologia, o anàlisi de xarxes, entre d'altre temes. Ha coordinat oGov, plataforma dedicada a l'Open Government i col·laborat amb Sessió de Control.