Les conferències estan relacionades per ordre de dates, de la més recent a la més antiga. Aquestes conferències formen part del programa Pessics de Ciència que el Centre Cultural Sant Josep, realitza tots els dimecres a partir de les 19.00 hores. Aquestes conferències estan pensades per a gaudir-les "in situ", en directe. De tota manera pensem que els continguts que s'exposen són prou interessants per posar-les a l'abast de tothom

Quan Catalunya era tropical.
Centre Cultural  Sant Josep
L'Hospitalet, 21 de maig de 2014.


El Miocè (període entre els darrers 23 i 5 milions d'anys) està força representat a Catalunya per fòssils de flora i fauna molt diversos provinents de desenes de jaciments paleontològics, alguns de rellevància internacional. Primats grimpadors, proboscidis, carnívors de talla mitjana-gran... Tots ells ens dibuixen un paisatge força diferent de l'actual, més propi de regions tropicals o subtropicals. Com s'explica aquest fet? Com ha canviat el clima? Quina diversitat faunística habitava el que ara coneixem com Catalunya?
Farem un petit viatge en el temps, a partir del coneixement que ens aporta la paleontologia, per descobrir una època en que Catalunya era tropical.

A càrrec de Jordi Balaguer Bruguera, biòleg i divulgador científic.