Les conferències estan relacionades per ordre de dates, de la més recent a la més antiga. Aquestes conferències formen part del programa Pessics de Ciència que el Centre Cultural Sant Josep, realitza tots els dimecres a partir de les 19.00 hores. Aquestes conferències estan pensades per a gaudir-les "in situ", en directe. De tota manera pensem que els continguts que s'exposen són prou interessants per posar-les a l'abast de tothom

Grafè, un material amb molt futur.




Centre Cultural  Sant Josep
L'Hospitalet, 28 de maig, de 2014.

El grafè és una forma al•lotròpica del carboni, com ho és el diamant;
un nou material bidimensional descobert només fa 10 anys i que està cridat a fer grans aportacions a diferents camps. Es tracta del material més fi que es coneix (té el gruix del diàmetre de l’àtom de carboni), tan que és transparent. Té unes sorprenents propietats, és tant bon conductor elèctric com el coure i com a conducció tèrmica supera tots els materials coneguts. A més a més és extremadament resistent. Es tracta d’un material perfecte per a ser aplicat en el món de les noves tecnologies, per a la construcció de pantalles tàctils de telefonia mòbil o plaques solars. I al marge de l’electrònica, les seves propietats el porten a ser un bon candidat per a desenvolupar materials més lleugers i resistents per a automòbils, avions i satèl•lits. i obre un món de possibilitats en la nanotecnologia.

A càrrec de Miriam Marchena, Ingeniera Química per la Universidad de Castilla La-Mancha (UCLM), doctorant del grup Optoelectrónica de l’Institut de Ciències Fotònoques (ICFO).