Les conferències estan relacionades per ordre de dates, de la més recent a la més antiga. Aquestes conferències formen part del programa Pessics de Ciència que el Centre Cultural Sant Josep, realitza tots els dimecres a partir de les 19.00 hores. Aquestes conferències estan pensades per a gaudir-les "in situ", en directe. De tota manera pensem que els continguts que s'exposen són prou interessants per posar-les a l'abast de tothom

E=mc2 i el folklore científic




Centre Cultural Sant Josep
L'Hospitalet, 27 d'abril de 2011

Aquesta equació és probablement una de les més reconegudes i utilitzades per referir-nos a la tasca científica, va sovint associada a la imatge d'Albert Einstein, el seu creador. Però què significa realment? En quins àmbits tecnològics s'aplica? Per què aquesta expressió s'ha convertit en una icona tant popular?
 La Relativitat és la ciència dels objectes que es mouen molt i molt ràpid. Ara bé, per entendre la Relativitat cal aparcar els prejudicis, ja que com d'altres teories del segle passat, es caracteritza per un allunyament del sentit comú i un trencament amb la visió clàssica del món.
A càrrec de Mercè Feliu, llicenciada en Física per l'UAB, màster en Didàctica de les Ciències Experimentals