Les conferències estan relacionades per ordre de dates, de la més recent a la més antiga. Aquestes conferències formen part del programa Pessics de Ciència que el Centre Cultural Sant Josep, realitza tots els dimecres a partir de les 19.00 hores. Aquestes conferències estan pensades per a gaudir-les "in situ", en directe. De tota manera pensem que els continguts que s'exposen són prou interessants per posar-les a l'abast de tothom

Risc cardiovascular
Centre Cultural Sant Josep
L'Hospitalet, 11 de maig, de 2011

Risc cardiovascular i principals factors prevenibles.
Conceptes bàsics i situació actual en la població de L'Hospitalet.


Les malalties cardiovasculars, una de les principals causes de mortalitat i discapacitat, són responsables de gairebé 17 milions de morts anuals en el món. La probabilitat de tenir una d'aquestes malalties en un determinat període de temps correspon al concepte de risc cardiovascular, que es definirà en aquesta xerrada, juntament amb un repàs als diferents factors que contribueixen a aquest risc i a les estratègies de prevenció disponibles. Es presentaran dades actuals de la situació dels diferents factors de risc cardiovascular en la població de L'Hospitalet de Llobregat.

A càrrec de Montserrat Martín-Baranera,  Doctora en Medicina i Cirurgia (Universitat Autònoma de Barcelona, professora associada de Medicina Preventiva i Salut Pública a la unitat docent de l'Hospital de Sant Pau i Directora d'Investigació del Consorci Sanitari Integral (L'Hospitalet de Llobregat), on coordina el grup d'investigació clínica i epidemiològica cardiovascular.

Aquesta activitat està organitzada amb el Biopol´H