Les conferències estan relacionades per ordre de dates, de la més recent a la més antiga. Aquestes conferències formen part del programa Pessics de Ciència que el Centre Cultural Sant Josep, realitza tots els dimecres a partir de les 19.00 hores. Aquestes conferències estan pensades per a gaudir-les "in situ", en directe. De tota manera pensem que els continguts que s'exposen són prou interessants per posar-les a l'abast de tothom

Jocs d’aposta i noves tecnologies.



Dimecres 11 d’abril, de 2018
Conferència

Jocs d’aposta i noves tecnologies.

El joc és una activitat comuna en totes les societats i cultures. Per a la majoria de persones, aquesta conducta no deixa de ser un entreteniment, una distracció però, per a d’altres, el joc pot arribar a ser un trastorn que causa greus conseqüències. El joc patològic s’ha definit com un fracàs progressiu i crònic de resistir l’ impuls de jugar, convertint-se en una conducta que deteriora totes les àrees de la vida de la persona. Alhora, aquesta activitat té un impacte social i econòmic molt elevat, però també sanitari.
Des de fa menys d’una dècada, han aparegut noves formes de joc a través d’ internet que han canviat radicalment l’escenari que coneixíem fins ara.


A càrrec de la doctora Susana Jiménez, coordinadora de la Unitat de Joc Patològic, responsable de  Psicologia General del servei de Psiquiatria de l’Hospital Universitari de Bellvitge (HUB) i professora associada de l’assignatura Psicologia del departament de Ciències Clíniques de la facultat de Medicina de la UB. Investigadora de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge-IDIBELL. Co-Investigadora Principal del (CIBERobn), Instituto de Salud Carlos III.
Activitat en col·laboració amb l’IDIBELL