Les conferències estan relacionades per ordre de dates, de la més recent a la més antiga. Aquestes conferències formen part del programa Pessics de Ciència que el Centre Cultural Sant Josep, realitza tots els dimecres a partir de les 19.00 hores. Aquestes conferències estan pensades per a gaudir-les "in situ", en directe. De tota manera pensem que els continguts que s'exposen són prou interessants per posar-les a l'abast de tothom

Les negres amnèsies del cel: Temps, oblit i quàntica en els forats negres (Homenatge a S. Hawking)



Dimecres, 23 de maig, de 2018
CC Sant Josep
Conferència

Les negres amnèsies del cel: Temps, oblit i quàntica en els forats negres (Homenatge a S. Hawking)

Stephen Hawking ha estat un dels científics més brillants dels últims cinquanta anys, i un dels éssers humans més excepcionals que ha vist el nostre planeta. Fa quaranta anys ens va plantejar un enigma que encara ens té perplexos: és possible l'oblit absolut en el nostre univers? Els forats negres --llocs on el temps es distorsiona fins arribar al seu fi-- semblen dir-nos que si. No obstant això, la quàntica nega aquesta possibilitat. Aquesta paradoxa entre els dos pilars mestres de la física: la gravetat --la ciència d’allò molt gran-- i la quàntica --la ciència d’allò molt petit-- ha estat la principal contribució científica de qui es va negar a acceptar un destí tràgic i mai va deixar de mirar a les estrelles.

A càrrec de Roberto Emparan, físic, professor d'investigacióde l’ ICREA a la Universitat de Barcelona i membre de l'Institut de Ciències del Cosmos de la UB (ICCUB).