Les conferències estan relacionades per ordre de dates, de la més recent a la més antiga. Aquestes conferències formen part del programa Pessics de Ciència que el Centre Cultural Sant Josep, realitza tots els dimecres a partir de les 19.00 hores. Aquestes conferències estan pensades per a gaudir-les "in situ", en directe. De tota manera pensem que els continguts que s'exposen són prou interessants per posar-les a l'abast de tothom

Turisme i canvi climàtic: unes relacions perilloses



Dimecres, 15 de novembre, de 2017, a les 19.00 h.
Centre Cultural Sant Josep
Conferència:

“Turisme i canvi climàtic: unes relacions perilloses”

El turisme és una de les primeres economies legals del món. Tothom sap alguna cosa del canvi climàtic però són ben pocs els que el relacionen amb aquesta indústria. Necessitem adonar-nos tant del paper d’aquest sector econòmic com a agent multiplicador del caos climàtic com de l’impacte major que aquest desequilibri global està provocant i provocarà en l’economia vacacional. Els Països Catalans i la Mediterrània són espais especialment sensibles en qualsevol escenari de crisi climàtica. I són paradisos turístics d’avantguarda: fins quan?

A càrrec de Joan Buades, "Escriptor , professor i investigador especialitzat en recerca sobre el turisme, la globalització i el canvi climàtic. Forma part de l'equip de recerca de l'ONG catalana AlbaSud".

(Activitat inclosa en la programació de la Setmana de la Ciència 2017)