Les conferències estan relacionades per ordre de dates, de la més recent a la més antiga. Aquestes conferències formen part del programa Pessics de Ciència que el Centre Cultural Sant Josep, realitza tots els dimecres a partir de les 19.00 hores. Aquestes conferències estan pensades per a gaudir-les "in situ", en directe. De tota manera pensem que els continguts que s'exposen són prou interessants per posar-les a l'abast de tothom

Materials: la veritable revolució del segle XXDimecres, 29 de novembre, de 2017,  a les 19 h
Centre Cultural Sant Josep
Conferència
“Materials: la veritable revolució del segle XX!”

Sovint es comenta que el segle XX ha estat cabdal en la revolució industrial i tecnològica, però, en realitat, cap d’aquestes fites s’hauria pogut assolir sense
l’acompanyament dels materials. Es compara com eren alguns productes d’ús quotidià (roba, mobiliari, automoció, esport) a principi del segle XX i com són en l’actualitat, gràcies als avenços conjunts de la ciència, la tecnologia i, sobretot, dels materials.
La conferència va acompanyada d’exemples, vídeos i objectes per veure i tocar alguns dels materials que es comenten a la xerrada.

A càrrec de Núria Salán, doctora en ciència dels materials i enginyeria metal•lúrgica per la UPC, professora de metal•lúrgia al campus de la UPC a Terrassa i presidenta des de l’any 2016 de la Societat Catalana de Tecnologia (SCT)