Les conferències estan relacionades per ordre de dates, de la més recent a la més antiga. Aquestes conferències formen part del programa Pessics de Ciència que el Centre Cultural Sant Josep, realitza tots els dimecres a partir de les 19.00 hores. Aquestes conferències estan pensades per a gaudir-les "in situ", en directe. De tota manera pensem que els continguts que s'exposen són prou interessants per posar-les a l'abast de tothom

Impressió 3D, la revolució digital



Dimecres, 18 de maig, de 2016
Auditori Barradas

Conferència: “Impressió 3D, la revolució digital”

Estem vivint una nova revolució industrial que ens porta als processos de creació digitalitzats i a la producció a mida, i tot gràcies a la fabricació digital.
Ens estem acostumant a rebre notícies com la impressió digital d’un edifi ci o d’un òrgan humà per a trasplantaments.

La pregunta, però, és: Quan serà habitual aquesta tecnologia, que sona gairebé màgica, a les llars domèstiques? I, sobretot, ¿com ens canviarà la vida quotidiana quan en puguem disposar a preus assequibles?

Els especialistes semblen que estan d’acord a pensar que en la tecnologia actual hi ha pocs límits en l’anomenada fabricació digital, però molts usuaris es pregunten què poden fer a casa seva amb una impressora 3D.

A càrrec de Xavier Martínez Faneca, enginyer industrial, chief technical offi cer a la Fundació CIM adscrita a la Universitat Politècnica de Catalunya • BarcelonaTech.
Organitzada amb la col•laboració de la Fundació CIM