Les conferències estan relacionades per ordre de dates, de la més recent a la més antiga. Aquestes conferències formen part del programa Pessics de Ciència que el Centre Cultural Sant Josep, realitza tots els dimecres a partir de les 19.00 hores. Aquestes conferències estan pensades per a gaudir-les "in situ", en directe. De tota manera pensem que els continguts que s'exposen són prou interessants per posar-les a l'abast de tothom

El Medi Ambient després de la cimera de París



Dimecres, 1 de juny, de 2016
Auditori Barradas

Conferència: El Medi Ambient després de la cimera de París.

El 12 de desembre de l’any passat se  signava  a París un acord per  tancar la vint-i-unena Conferència de les Parts (COP21) , la cimera en la qual s'asseuen els 195 països signataris de la Convenció Marc de las Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic (CMNUCC).

L’acord marca com a objectiu principal  reduir les emissions com a part del mètode per a la reducció dels gasos d’efecte hivernacle i situar l’escalfament global per sota dels 2 graus l’any 2100, i si és possible, a 1,5 graus, que representaria l’índex de les èpoques preindustrials.

Per primera vegada a la història, la part més positiva que es destaca és aconseguir un acord universal sobre la problemàtica del canvi climàtic. La part més negativa, que no és un acord vinculant .

Amb aquesta xerrada intentarem esbrinar quins avenços reals ha comportat  aquest acord.

A càrrec del  Dr. Jeroen van den Bergh, professor d'investigació  ICREA a l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA) de la Universitat Autònoma de Barcelona, i catedràtic de la Universidad Libre d’Amsterdam, Països Baixos.

Organitzat amb l’Àrea d’Espai Públic, Habitatge, Urbanisme i Sostenibilitat.
Amb aquesta activitat ens volem adherir a la celebració del Dia Mundial del Medi ambient, el dia 5 de juny.