Les conferències estan relacionades per ordre de dates, de la més recent a la més antiga. Aquestes conferències formen part del programa Pessics de Ciència que el Centre Cultural Sant Josep, realitza tots els dimecres a partir de les 19.00 hores. Aquestes conferències estan pensades per a gaudir-les "in situ", en directe. De tota manera pensem que els continguts que s'exposen són prou interessants per posar-les a l'abast de tothom

El mosquit tigre



Dimecres, 13 d’abril, de 2016
Centre Cultural Sant Josep

Conferència:
El mosquit tigre

El mosquit tigre (Aedes albopictus) és una espècie invasora que s’està expandint en molts llocs del món i que pot transmetre algunes malalties, com el dengue, la chikungunya o el Zika. És molt molest, ja que s’ha establert en àrees urbanes i pica agressivament durant el dia.

El projecte Mosquito Alert és un sistema d’alerta ciutadana per investigar, seguir i controlar l’expansió del mosquit tigre mitjançant el descobriment d’adults de mosquit tigre i els seus llocs de cria.

En el decurs de l’acte es presentarà l’app Mosquito Alerti i s’ensenyarà als assistents com utilitzar-la

A càrrec de Santi Escartín, biòleg, director de Xatrac - La Casa del Mar, membre del projecte Atrapa el Tigre, responsable de l’àrea d’educació i validador de dades ciutadanes.