Les conferències estan relacionades per ordre de dates, de la més recent a la més antiga. Aquestes conferències formen part del programa Pessics de Ciència que el Centre Cultural Sant Josep, realitza tots els dimecres a partir de les 19.00 hores. Aquestes conferències estan pensades per a gaudir-les "in situ", en directe. De tota manera pensem que els continguts que s'exposen són prou interessants per posar-les a l'abast de tothom

Mite i realitat del CSI. Què fa realment la policia científica



Dimecres, 6 d’abril, de 2016, de 2016
Auditori Barradas

Conferència
Mite i realitat del CSI. Què fa realment la policia científica?

Introduccció dels diferents mètodes que fa servir per part de la policia científica en el decurs de les investigacions que duen a terme quan estudien els objectes, els indicis o les proves trobades en els llocs on presumptament s'ha produït un fet delictiu, per tal d'esbrinar què, com i quan ha passat, i qui o quins en són els autors. Abordarem la relació o similitud que  tenen aquests mètodes amb els que es veuen a la ficció d'algunes sèries de televisió.

 A càrrec de Josep Becerra Cerón, enginyer químic, graduat en criminologia i política criminal,  i perit cal·lígraf de la Universitat Autònoma de Barcelona. A més, és membre del cos de Mossos d'Esquadra i cap del Grup de Criminalística de la Unitat de Policia Científica de Barcelona.