Les conferències estan relacionades per ordre de dates, de la més recent a la més antiga. Aquestes conferències formen part del programa Pessics de Ciència que el Centre Cultural Sant Josep, realitza tots els dimecres a partir de les 19.00 hores. Aquestes conferències estan pensades per a gaudir-les "in situ", en directe. De tota manera pensem que els continguts que s'exposen són prou interessants per posar-les a l'abast de tothom

“Ús i abús dels tests psicotècnics. Què mesuren i què no?”




Dimecres, 24 de febrer, de 2016
Auditori Barradas

Conferència
“Ús i abús dels tests psicotècnics. Què mesuren i què no?”

L'estudi de la persona a través de l'ús dels tests no és una cosa recent: existeixen evidències en l'antiga Grècia del seu ús i algun tipus de proves per detectar com eren les persones. Quan parlem de tests avui dia, però, ho fem referint-nos a un tipus d'instrument sistemàtic i tipificat que ens permet parlar de fiabilitat i de validesa.
Evidentment les fórmules, la direcció en què es mouen i l'objectiu dels mateixos ha canviat i avui dia gairebé hi ha tants tipus de test com possibilitats de comportaments humans puguem imaginar. Les situacions més conegudes on ens trobem la passació d'aquest tipus de proves anomenades tests psicològics s'identifiquen principalment en la selecció de persones per ocupar llocs de treball i les proves psicotècniques dels col·legis destinades especialment a l'orientació vocacional.
Però, són realment fiables aquestes proves?

A càrrec d’Antonio del Cerro Ramón, doctor en psicologia, cap d’estudis de la Facultat de Psicologia, UB. Codirector del Màster en Coaching i Lideratge Personal per la UB. Codirector del Postgrau en Tècniques de Coaching per a la Intel·ligència Emocional i Social per la UB.