Les conferències estan relacionades per ordre de dates, de la més recent a la més antiga. Aquestes conferències formen part del programa Pessics de Ciència que el Centre Cultural Sant Josep, realitza tots els dimecres a partir de les 19.00 hores. Aquestes conferències estan pensades per a gaudir-les "in situ", en directe. De tota manera pensem que els continguts que s'exposen són prou interessants per posar-les a l'abast de tothom

Darwin i el viatge del Beagle



Dimecres, 17 de febrer, de 2016
Centre Cultural Sant Josep

Conferència
Darwin i el viatge del Beagle

Als 22 anys i de forma gairebé casual Charles Darwin s’embarca al vaixell Beagle, en un viatge que tenia com a objectiu cartografiar la Patagonia, i confirmar que la Bíblia tenia raó. El viatge, que havia de durar un parell d’anys en va durar gairebé cinc (del 27 de desembre de 1831 al 2 de octubre de 1836) i es va convertir en un dels més transcendentals de la història.

Després del seu viatge i després d'analitzar les múltiples observacions, Darwin va començar a formular la seva famosa teoria sobre l'evolució de les espècies, que va exposar en el llibre L’origen de les espècies, publicat el 1859.

A càrrec de Ken Sewell, biòleg especialitzat en comportament animal, és també un reconegut darwinista.

Aquesta activitat forma part de la celebració el 12 de febrer del Dia de Darwin