Les conferències estan relacionades per ordre de dates, de la més recent a la més antiga. Aquestes conferències formen part del programa Pessics de Ciència que el Centre Cultural Sant Josep, realitza tots els dimecres a partir de les 19.00 hores. Aquestes conferències estan pensades per a gaudir-les "in situ", en directe. De tota manera pensem que els continguts que s'exposen són prou interessants per posar-les a l'abast de tothom

Oriflèxia modular de sòlids platònics i arquimedians




Dimecres, 28 d’octubre, de 2015
Centre Cultural Sant Josep

Quina forma té un dau? I una pilota de futbol? Aquests exemples pertanyen a dues famílies diferents de poliedres: la família dels 5 sòlids platònics o regulars (per que 5?) i la família dels 13 sòlids arquimedians o semiregulars (per què 13?). D'altra banda en els darrers 50 anys s'han desenvolupat diferents branques de la papiroflèxia que ens permeten construir models tridimensionals d'aquests i d'altres poliedres. En la conferència-taller aprendràs a fer algunes d'aquestes figures, doblegant paper i aplicant tècniques de la papiroflèxia modular. Construeix, toca i experimenta amb les teves pròpies mans alguns d'aquests cossos geomètrics. Vine i descobreix moltes cares del món dels poliedres.

A càrrec de Jaume Coll Guerrero, Llicenciat en Matemàtiques, professor associat del Departament de Matemàtiques de la Facultat de Ciències de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).