Les conferències estan relacionades per ordre de dates, de la més recent a la més antiga. Aquestes conferències formen part del programa Pessics de Ciència que el Centre Cultural Sant Josep, realitza tots els dimecres a partir de les 19.00 hores. Aquestes conferències estan pensades per a gaudir-les "in situ", en directe. De tota manera pensem que els continguts que s'exposen són prou interessants per posar-les a l'abast de tothom

Un tomb per PI.




Centre Cultural Sant Josep
L'Hospitalet, 11 de març, de 2015


Si hi ha un nombre conegut de la matemàtica és, segurament, el nombre PI. Gairebé tots recordem el seu valor aproximat: 3,1416..., i, a més la seva presència en la nostra memòria escolar. Per què és tan important? Quin és el seu origen? Quina és la seva història? Com és? On és? Com trobem el seu valor? Només està relacionat amb circumferències i cercles? És cert que guarda secrets?Per què desperta tant d’entusiasme que fins i tot se li dedica un dia especial, el 14 de març?
En aquesta xerrada intentarem donar resposta a aquestes i altres preguntes, tot fent una passejada per PI que, esperem, sigui prou rodona.


A càrrec de Joan Jareño, professor de matemàtiques i membre del Centre de Recursos per Ensenyar i Aprendre Matemàtiques (CREAMAT).