Les conferències estan relacionades per ordre de dates, de la més recent a la més antiga. Aquestes conferències formen part del programa Pessics de Ciència que el Centre Cultural Sant Josep, realitza tots els dimecres a partir de les 19.00 hores. Aquestes conferències estan pensades per a gaudir-les "in situ", en directe. De tota manera pensem que els continguts que s'exposen són prou interessants per posar-les a l'abast de tothom

Minerals de sang: de la selva al teu mòbil
Centre Cultural Sant Josep
L'Hospitalet, 4 de març, de 2015


La fabricació de mòbils i altres dispositius tecnològics requereix de valuosos minerals (coltan, cassiterita, tungstè, etc.), una part dels quals ha estat explotat il·legalment a la República Democràtica del Congo i ha servit per finançar grups militars que es disputen el control del territori i les mines. Aquest conflicte ha provocat 6 milions de víctimes, abusos sexuals, destrucció de la selva i matança d'espècies en perill d'extinció, entre d'altres lamentables conseqüències.
Alhora, la gran demanda mundial d'aquests minerals (més de 52 milions de mòbils actius a Espanya) i la baixa taxa de reciclatge agreugen més el problema.

L'Institut Jane Goodall promou la campanya de reciclatge "Mobilitza't per la selva", l'objectiu és sensibilitzar la ciutadania i disminuir la petjada ecològica i social de la nostra alta demanda tecnològica, així com contribuir a preservar els ecosistemes africans a través del reciclatge de mòbils en desús. És el nostre deure descobrir la cara oculta de la nostra tecnologia i conèixer què podem fer per revertir aquest impacte perquè, en paraules de la Dra. Goodall, "cada gest compta".

L'Institut Jane Goodall és una entitat sense ànim de lucre fundada per la primatòloga anglesa del mateix nom, que desenvolupa programes de rescat i rehabilitació de ximpanzés, conservació de la natura, educació ambiental i desenvolupament sostenible a l'Àfrica i en molts països del món.

La xerrada serà impartida per Federico Bogdanowicz, director de l’Institut Jane Goodall España i de la campanya Mobilitza’t per la selva.