Les conferències estan relacionades per ordre de dates, de la més recent a la més antiga. Aquestes conferències formen part del programa Pessics de Ciència que el Centre Cultural Sant Josep, realitza tots els dimecres a partir de les 19.00 hores. Aquestes conferències estan pensades per a gaudir-les "in situ", en directe. De tota manera pensem que els continguts que s'exposen són prou interessants per posar-les a l'abast de tothom

Teoria de cordes Una visió musical de l'univers
Centre Cultural Sant Josep
L'Hospitalet, 13 de juny, de 2012

De què està feta la matèria? Aquesta pregunta ha assaltat la humanitat des de l'època dels antics grecs. Avui sabem que tot allò que hi ha a l'univers (pedres, estrelles, éssers vius ...) Es compon d'uns pocs tipus diferents de "maons" o partícules elementals: electrons, neutrins i quarks. Però és possible explicar per què l'univers és així? Per què existeixen només aquestes partícules i no unes altres? O, per exemple: per què l'espai té tres dimensions i no dos o cinc?

Existeix una teoria que intenta donar resposta a aquestes preguntes. Segons aquesta, cada partícula seria en realitat, una corda diminuta. Al vibrar totes amb les seves diferents notes, donarien forma al món que coneixem. Però aquesta idea tan senzilla té un seriós problema: planteja preguntes encara més estranyes que les que pretén resoldre.
A càrrec de Ernesto Lozano, doctor en física teòrica y editor en Prensa Científica, SA.