Les conferències estan relacionades per ordre de dates, de la més recent a la més antiga. Aquestes conferències formen part del programa Pessics de Ciència que el Centre Cultural Sant Josep, realitza tots els dimecres a partir de les 19.00 hores. Aquestes conferències estan pensades per a gaudir-les "in situ", en directe. De tota manera pensem que els continguts que s'exposen són prou interessants per posar-les a l'abast de tothom

Peix al plat !




Centre Cultural Sant Josep
L'Hospitalet, 14 de desembre, de 2011

Mars i oceans de tot el planeta estan sobre-explotats i moltes espècies de peix estan en perill d'extinció. Al mateix temps que s'esgoten les reserves, creix el consum de peix.
Quin és el estat actual de la explotació de las especies d'interès comercial del Mediterrani? Hi ha alternatives? És possible un consum responsable del peix?

En aquesta xerrada parlarem de les principals problemàtiques relacionades amb peixos d'importació (com, per exemple, la panga i la perca) i plantejarem exemples d'alternatives de peixos locals de qualitat (sobretot peix blau com sorell, verat, gerret, agulla, llampuga, bonítol, etc.) per sensibilitzar els ciutadans cap un consum responsable del peix.
I per acabar.... un "tast de peix" amb gust RESPONSABLE
A càrrec d'Anna Bozzano, biòloga marina, Dra en ciències del mar (UPC)