Les conferències estan relacionades per ordre de dates, de la més recent a la més antiga. Aquestes conferències formen part del programa Pessics de Ciència que el Centre Cultural Sant Josep, realitza tots els dimecres a partir de les 19.00 hores. Aquestes conferències estan pensades per a gaudir-les "in situ", en directe. De tota manera pensem que els continguts que s'exposen són prou interessants per posar-les a l'abast de tothom

El Cervell: una màquina meravellosa




Centre Cultural Sant Josep
Dimecres 10 de novembre,de 2010.

Moviment, pensament, emocions, Què ens fa  reaccionar instintivament davant un perill? Per què ens emocionem quan sentim una cançó que ens agrada o veiem un paisatge que ens commou? Com és que  podem interaccionar amb els altres i entendre el que ens estan dient? Tot és possible gràcies a una meravellosa màquina anomenada CERVELL constituït per neurones que transmeten, gràcies a un corrent elèctric, la informació necessària per dur-les a terme. Però, hi ha àrees cerebrals concretes per a realitzar cada funció? Quina informació ens aporta la tecnologia més actualitzada al respecte?

A càrrec de: Josep Maria Potau, professor del Departament d'Anatomia i embriologia humana a la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona.