Les conferències estan relacionades per ordre de dates, de la més recent a la més antiga. Aquestes conferències formen part del programa Pessics de Ciència que el Centre Cultural Sant Josep, realitza tots els dimecres a partir de les 19.00 hores. Aquestes conferències estan pensades per a gaudir-les "in situ", en directe. De tota manera pensem que els continguts que s'exposen són prou interessants per posar-les a l'abast de tothom

Del projecte SETI als exoplanetes




Centre Cultural Sant Josep
L'Hospitalet, 8 de febrer, de 2012.

L'any 1960, l'astrònom Frank Drake va realitzar el  primer experiment SETI , anomenat "Projecte Ozma", utilitzant el radiotelescopi Green Bank de 26 metres de diàmetre, per tal d'estudiar les estrelles Tau Ceti i Epsilon Eridani, situades a un 11 anys llum de nosaltres i amb una estructura física semblant al nostre Sol.
La intenció del projecte SETI, era la recerca d'intel•ligència extraterrestre, ja fos per mitjà de l'anàlisi de senyals electromagnètiques capturades pels radiotelescopis, o bé enviant nosaltres senyals a l'espai exterior per donar-nos a conèixer.
Fins ara s'han descobert per diferents mètodes 721 planetes!.  Alguns en regions d'habitabilitat, per què no, algun amb aigua líquida en la seva superfície. Probablement en els propers anys, els nous telescopis que s'estan construint faran grans descobriments, i potser ens adonarem que no estem sols.

A càrrec de Joan Pujol, Univers Quark.