Les conferències estan relacionades per ordre de dates, de la més recent a la més antiga. Aquestes conferències formen part del programa Pessics de Ciència que el Centre Cultural Sant Josep, realitza tots els dimecres a partir de les 19.00 hores. Aquestes conferències estan pensades per a gaudir-les "in situ", en directe. De tota manera pensem que els continguts que s'exposen són prou interessants per posar-les a l'abast de tothom

Coltan, de la selva al teu mòbil
Centre Cultural Sant Josep
L'Hospitalet, 25 de gener, de 2012.

L'anomenada "guerra del coltan" porta més d'una dècada a la República Democràtica del Congo, havent provocat més de 5 milions de víctimes, a més de centenars de milers de desplaçats i refugiats, greus violacions de drets humans i destrucció ambiental. Descobreix l'impacte que la insostenible demanda de coltan per a la nostra nanotecnologia té al cor d'Àfrica, i què pots fer per pal•liar-ho.

A càrrec de Federico Bogdanowicz, llicenciat en Antropologia i Màster de Primatologia. Director executiu de l'Institut Jane Goodall i creador de la campanya "Mobilitza't per la selva".