Les conferències estan relacionades per ordre de dates, de la més recent a la més antiga. Aquestes conferències formen part del programa Pessics de Ciència que el Centre Cultural Sant Josep, realitza tots els dimecres a partir de les 19.00 hores. Aquestes conferències estan pensades per a gaudir-les "in situ", en directe. De tota manera pensem que els continguts que s'exposen són prou interessants per posar-les a l'abast de tothom

Cervell femeni cervell masculí




Centre Cultural Sant Josep
L'Hospitalet, 9 de març de 2011,

Gràcies a les tècniques de neuroimatge, els científics han descobert que les àrees que s'activen en el cervell de cada sexe són molt diferents.

Partint de la premissa que homes i dones pensem i actuem de manera diferent, hi ha més similituds o més diferències? És cert que les dones son més vulnerables a la depressió? o que els homes tenen més tendència a la violència?  Quin paper juguen les influències hormonals i  la conducta sexual i social entre ambdós sexes?

A càrrec de Mara Dierssen, neurobiòloga, investigadora i lider del grup de Genètica del Comportament del Centre de Regulació Genòmica (CRG)

Aquesta activitat està organitzada amb el CAID, en el marc de la celebració del dia internacional de la dona.