Les conferències estan relacionades per ordre de dates, de la més recent a la més antiga. Aquestes conferències formen part del programa Pessics de Ciència que el Centre Cultural Sant Josep, realitza tots els dimecres a partir de les 19.00 hores. Aquestes conferències estan pensades per a gaudir-les "in situ", en directe. De tota manera pensem que els continguts que s'exposen són prou interessants per posar-les a l'abast de tothom

El primer mapa 3D de la Via Làctia



Dimecres, 10 d’octubre de 2018, a les 19.00 h
Centre Cultural Sant Josep
Conferència
El primer mapa 3D de la Via Làctia

La Via Làctia, la galàxia on vivim, és en contínua interacció amb les galàxies del seu voltant, bé sigui per les forces que exercim les unes sobre les altres, bé sigui perquè engolim les galàxies més menudes. Com ha estat aquest procés ? S'ha acabat ? Continua ? Quin és el futur de la Via Làctia ? La missió Gaia de l'Agència Espacial Europea vol respondre aquestes preguntes. Per això, ha publicat el primer mapa 3D amb 1300 milions d'estrelles de la Via Làctia. Les posicions i els moviments ens permeten de reconstruir-ne la història.

A càrrec d'Eduard Masana, investigador de l'ICCUB, Institut de Ciències del Cosmos de la UB, Universitat de Barcelona;  membre del Gaia Science Team, l'òrgan científic assessor de l'Agència Espacial Europea (ESA) .

Aquesta activitat  forma part de la Setmana Mundial de l’Espai