Les conferències estan relacionades per ordre de dates, de la més recent a la més antiga. Aquestes conferències formen part del programa Pessics de Ciència que el Centre Cultural Sant Josep, realitza tots els dimecres a partir de les 19.00 hores. Aquestes conferències estan pensades per a gaudir-les "in situ", en directe. De tota manera pensem que els continguts que s'exposen són prou interessants per posar-les a l'abast de tothom

L’ésser humà, una història evolutiva de 65 milions d’anys




Dimecres, 15 de febrer de 2017
Centre Cultural Sant Josep
Conferència
L’ésser humà, una història evolutiva de 65 milions d’anys,

Els humans som animals mamífers de l’ordre dels primats, un ordre que es va originar fa uns 65 milions d’anys. L’espècie humana actual (homo sapiens sapiens), que va aparèixer fa uns 150.000 anys, és l’única supervivent de les moltes que van existir des de fa milions d’anys.
L’arbre de l’evolució, que fa temps  ha descartat la imatge lineal per acostar-se més a la d’un arbust amb moltes ramificacions, està encara ple de buits, a l’espera de nous descobriments.

A càrrec de Miquel Llorente, doctor en Psicologia, actual responsable de la Unitat d'Investigació i Etologia de la Fundació Mona i coordinador del Programa de Formació. director d’IPRIM - Institut de Recerca i Estudis en Primatologia; investigador associat a la Unitat de Cognició de l'IPHES (Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social)i president de l'APE (Associació Primatològica Espanyola)


Amb motiu del Dia Darwin, que se celebra cada 12 de febrer.