Les conferències estan relacionades per ordre de dates, de la més recent a la més antiga. Aquestes conferències formen part del programa Pessics de Ciència que el Centre Cultural Sant Josep, realitza tots els dimecres a partir de les 19.00 hores. Aquestes conferències estan pensades per a gaudir-les "in situ", en directe. De tota manera pensem que els continguts que s'exposen són prou interessants per posar-les a l'abast de tothom

Sóc un simi i tu també



Dimecres, 23 de novembre, de 2016
Centre Cultural Sant Josep

Conferència
Sóc un simi i tu també

L’ésser humà inicia la seva història evolutiva fa uns 65 milions d’anys amb l’aparició dels primers primats. Des d’aleshores, i fins als nostres dies, totes les espècies de l’ordre primat han compartit característiques biològiques, morfològiques i etològiques. Actualment existeixen 491 espècies de primats distribuïdes pel Neotròpic, l’Àfrica, l’Àsia i Madagascar.
Durant la xerrada revisarem algunes de les característiques principals que compartim amb tots els primats inclosos els humans i, especialment, amb els simis, en l’àmbit morfològic, sensorial, cognitiu i social. Els humans som una espècie recent de «simi» sorgida fa uns 180-200.000 anys al continent africà. Però, què ens fa humans? Existeix cap tret  o característica que ens defineixi com a espècie i que ens separi de la resta de primats? Hi ha cap forma singular d’esdevenir humans?

Conferència a càrrec del doctor Miquel Llorente, doctor en Psicologia, actual responsable de la Unitat d'Investigació i Etologia de la Fundació Mona i coordinador del Programa de Formació; director d’IPRIM - Institut de Recerca i Estudis en Primatologia; investigador associat a la Unitat de Cognició de l'IPHES (Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social), i  president de l'APE (Associació Primatológica Espanyola)

La conferència es duu a terme amb motiu del Dia de l'Orgull Primat, que es celebra cada 24 de novembre.