Les conferències estan relacionades per ordre de dates, de la més recent a la més antiga. Aquestes conferències formen part del programa Pessics de Ciència que el Centre Cultural Sant Josep, realitza tots els dimecres a partir de les 19.00 hores. Aquestes conferències estan pensades per a gaudir-les "in situ", en directe. De tota manera pensem que els continguts que s'exposen són prou interessants per posar-les a l'abast de tothom

Un nou mamífer fòssil a la Catalunya tropicalDimecres, 15 de juny, de 2016
Centre Cultural Sant Josep

Conferència: Un nou mamífer marí fòssil de la Catalunya tropical

Sabíeu que fa uns quaranta milions d'anys el conjunt del planeta tenia un clima tropical?  I que a Catalunya hi havia boscos amb animals tan poc habituals, aquí i ara, com els primats?

A Catalunya, recentment s'hi ha descrit  una nova espècie de sireni, un ordre de mamífers marins herbívors que sempre han estat vinculats als climes tropicals. Les noves restes ajuden a conèixer la diversitat d'aquest grup (actualment molt reduïda) i podem extreure  algunes conclusions sobre la vida i l'entorn d’aquesta espècie.
A càrrec de Jordi Balaguer Bruguera, biòleg, divulgador científic i col·laborador de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP).