Les conferències estan relacionades per ordre de dates, de la més recent a la més antiga. Aquestes conferències formen part del programa Pessics de Ciència que el Centre Cultural Sant Josep, realitza tots els dimecres a partir de les 19.00 hores. Aquestes conferències estan pensades per a gaudir-les "in situ", en directe. De tota manera pensem que els continguts que s'exposen són prou interessants per posar-les a l'abast de tothom

Robòtica Social i Autisme, una realitat a casa nostraDimecres, 2 de desembre, de 2015
Biblioteca Josep Janes

Conferència
Robòtica Social i Autisme, una realitat a casa nostra.

En els últims anys la robòtica ha experimentat un interès creixent, ha passat de la ciència ficció a la realitat quotidiana, i s’ha implantat  en àrees tan dispars com la indústria, la mineria, l'agricultura o la llar. Amb el desenvolupament de la robòtica i l'experiència investigadora acumulada en l'àmbit, han aparegut nous reptes tecnològics encaminats a apropar les noves tecnologies als diferents escenaris de la vida quotidiana. En aquest sentit, la robòtica actual està centrant el seu interès en el desenvolupament dels robots socials, robots que disposen de mecanismes d'interacció amb l'ésser humà seguint normes i pautes socials. Una d’aquestes aplicacions especifiques és la de captar l’interès de les persones amb autisme en teràpia, de curt a llarg termini del tractament, sigui quin sigui el grau de la persona tractada. Els Robots Socials són una bona eina de treball amb nens amb autisme.

A càrrec de Marcel Garcia, especialista en AAR (Activitats Assistides amb Robots) de Robot-TEA.

* Aquesta activitat s’emmarca en el dia internacional (ONU) de les persones amb discapacitat que es celebra cada any el 3 de desembre.