Les conferències estan relacionades per ordre de dates, de la més recent a la més antiga. Aquestes conferències formen part del programa Pessics de Ciència que el Centre Cultural Sant Josep, realitza tots els dimecres a partir de les 19.00 hores. Aquestes conferències estan pensades per a gaudir-les "in situ", en directe. De tota manera pensem que els continguts que s'exposen són prou interessants per posar-les a l'abast de tothom

Mengem pels ulls: el color dels aliments



Dijous, 19 de novembre, de 2015
Centre Cultural Sant Josep

Conferència
Mengem pels ulls: el color dels aliments.
Per què els menjars tenen els colors que tenen? Per tres motius. El primer. perquè la naturalesa els hi ha donat aquest color, com a les cireres, les albergínies o al rovell dels ous. El segon motiu, perquè durant la cocció es generen substàncies que fan que els aliments canviïn el color que tenien. És el cas de les gambes i llagostins, que agafen colors molt més vius en coure'ls, o els colors torrats de pa, galetes o torrons tous. El tercer motiu, l'addició d'additius colorants naturals o sintètics amb l'objectiu de donar als aliments un color més atractiu als ulls del cuiner, o per restituir el color que s'ha perdut en la cocció o elaboració.  És el cas del colorant groc de les paelles, els additius per aconseguir que les confitures agafin colors que recordin clarament les fruites de les que deriven, o simplement colors imaginatius, com als pastissos d'aniversari o gelats de color blau o rosa llampants.

A càrrec de Claudi Mans, doctor en Química, és professor emèrit d’Enginyeria Química de la Universitat de Barcelona, i entre moltes altres coses, és col·laborador del Campus de l’Alimentació de Torribera, Universitat de Barcelona o membre del comitè científic UB-Bullipèdia, UB.

* Aquesta activitat forma part de la 20a Setmana de la Ciència