Les conferències estan relacionades per ordre de dates, de la més recent a la més antiga. Aquestes conferències formen part del programa Pessics de Ciència que el Centre Cultural Sant Josep, realitza tots els dimecres a partir de les 19.00 hores. Aquestes conferències estan pensades per a gaudir-les "in situ", en directe. De tota manera pensem que els continguts que s'exposen són prou interessants per posar-les a l'abast de tothom

Un dinosaure a la sala d'estar




Centre Cultural Sant Josep
L'Hospitalet, 17 d'abril de 2013.

Tothom sap que és un ocell:  un vertebrat amb plomes, que té un bec sense dents, els ossos molt lleugers i el cos adaptat al vol. El que és menys conegut és que els ocells estan tan relacionats amb els anomenats dinosaures que els podem considerar, sense cap mena de dubte, dinosaures vivents. Bussejar en els nous descobriments paleontològics permet reconstruir gran part de la història evolutiva d'aquest grup i interpretar el grup dels ocells des d'un altre punt de vista.

A càrrec de Gustavo Llorente, professor titular de la Unitat de Vertebrats de la facultat de biologia. Universitat de Barcelona.