Les conferències estan relacionades per ordre de dates, de la més recent a la més antiga. Aquestes conferències formen part del programa Pessics de Ciència que el Centre Cultural Sant Josep, realitza tots els dimecres a partir de les 19.00 hores. Aquestes conferències estan pensades per a gaudir-les "in situ", en directe. De tota manera pensem que els continguts que s'exposen són prou interessants per posar-les a l'abast de tothom

Què pot fer la Llum per a la Salut, l'Energia i la Informació?
Centre Cultural Sant Josep
L'Hospitalet, 27 de novembre, de 2013
Conferència organitzada amb l'Institut de Ciències Fotòniques (ICFO)


La llum. La seva naturalesa i les seves propietats són tant extraordinàries com sorprenents i útils. El nostre dia a dia, les coses que fem, els objectes que utilitzem, l'energia de la que ens proveïm, com ens comuniquem i com cuidem la nostra salut tenen, i més que tindran, un estret lligam amb la llum i les seves propietats.

A l'Institut de Ciències Fotòniques investiguem què és la llum i com fer-la servir. En aquesta sessió us farem partícips de què trobem en les investigacions dels nostres programes de recerca principals "Llum per a la Salut", "Llum per a l'Energia" i "Llum per a la Informació". La sessió serà divulgativa, és a dir, amb explicacions, vídeos i imatges per al públic general.
A càrrec de Míriam Martí Pallarès. Llicenciada en Biologia i màster en Comunicació Científica, Mèdica i Ambiental. Membre de l'equip de divulgació científica de l'Institut de Ciències Fotòniques, on promou i coordina projectes innovadors de divulgació de la ciència, en particular de la fotònica, i apropa dia a dia les investigacions d'ICFO a docents, estudiants i públic general.