Les conferències estan relacionades per ordre de dates, de la més recent a la més antiga. Aquestes conferències formen part del programa Pessics de Ciència que el Centre Cultural Sant Josep, realitza tots els dimecres a partir de les 19.00 hores. Aquestes conferències estan pensades per a gaudir-les "in situ", en directe. De tota manera pensem que els continguts que s'exposen són prou interessants per posar-les a l'abast de tothom

Història Sistema Mètric Decimal




Centre Cultural Sant Josep
L'Hospitalet, 29 de maig, de 2013

Hi ha coses que ens resulten tan familiars, tan habituals, que no els donem importància, com si haguessin existit sempre, com si no hagués costat temps i esforç aconseguir-les!
Una d'aquestes és el sistema de mesures que emprem habitualment: metres, litres, quilograms... formen part de les nostres vides i no ens preguntem com van sorgir i, tanmateix, el seu origen ha estat una de les gran aventures de la ciència. En la nostre xerrada us convidarem a mirar enrere per resseguir d'una manera tranquil•la i displicent, com si d'un passeig primaveral es tractés, l'esforç que hi ha hagut darrere de l'origen d'aquestes unitats.

A càrrec d'Anton Aubanell, professor d'ensenyament secundari, professor de la Universitat de Barcelona i membre del Centre de Recursos per Ensenyar i Aprendre Matemàtiques (CREAMAT).